O nama

U godini kada je francuski brend automobila i motornih vozila Peugeot proslavio 205 godina svog postojanja, kompanija Euroimpex je proslavila 25 godina od svog osnivanja.


Osnovan 26.01.1990. godine, Euroimpex se razvijao temeljno i kontinuirano kao prva privatna kompanija u Makedoniji koja se bavi automobilskom industrijom i danas posluje u modernom biznis centru koji je u skladu sa standardima Peugeot brenda. Prvi ugovor sa Peugeot-om potpisan je u Parizu 1992. i od tog momenta Euroimpex uspešno posluje sa Principalom. Iste godine se u saradnji sa Tehnoservisom iz Beograda dogodio prvi uvoz Peugeot vozila u Makedoniju, a od 1994. godine Euroimpex postaje generalni uvoznik Peugeot vozila za Makedoniju.


Danas je Euroimpex generalni uvoznik i distributer Peugeot brenda za Makedoniju, Srbiju i Crnu Goru, Kosovo i Albaniju. Na teritoriji Srbije i Crne Gore za brend Peugeot, posluje ćerka firma Euroimpex-Autogroup, sa sedištem u Beogradu, opština Palilula, ul. Višnjička 53a, gde pored izložbenog prostora i servisa za Peugeot vozila postoji i izložbeni prostor i servis za Mitshubishi vozila. Sa istom vlasničkom strukturom kao Euroimpex, kompanija Inoto motors je od 2009. zvanični uvoznik i distributer Mitsubishi vozila koja je svojim znanjem, nadahnućem i verom vratila na tržište Srbije i Crne Gore ovaj veliki brend.


Godinama, Euroimpex razvija stabilne poslovne odnose kako sa Prinicipalom tako i sa proizvođačima, ali takođe i sa klijentima što svedoči činjenica da kompanija danas zastupa Peugeot brend na tržištu od više od 14.500.000 stanovnika na šta smo posebno ponosni. Sa rastom kompanije, dolazi i do povećanja broja zaposlenih. Euroimpex je jedna od retkih kompanija sa niskom stopom flukturacije zaposlenih jer brine o svakom članu tima.


Naš ponos su Euroimpex i tim koji ga čini. U prošlosti, prolazili smo kroz težak period ali nismo odustajali već smo istrajali u našoj odluci. Izazovi su obeležili našu istoriju na šta smo veoma ponosni. Realizovali smo brojne projekte za brendove koje zastupamo. Ali za nas, najznačanije priznanje je zadovoljan klijent koji je odlučio da da poverenje Euroimpex-u.


Naša misija glasi: Zadržati lojalne i privući nove klijente maksimalnom posvećenosti zaposlenih, poverenjem na visokom nivou, besprekornom uslugom i proizvodima sa dokazanim kvalitetom. Naravno, mi ovde nećemo stati i na obostarno zadovoljstvo ćemo opravdati zadobijeno poverenje jer je naša vizija: Krupnim koracima i strategijom za kontinuirani rast i razvoj ka stvarnom cilju – Biti lider na tržištu.